top of page
Artboard 2.png

Credem că prin acțiunile noastre de a proteja resursele pe care le avem la dispoziție contribuim la dezvoltarea unei lumi sustenabile.

 

În 2019 am implementat programul World Class Supply Chain 2.0 (WCSC 2.0) în Fabrica Bergenbier din Ploiești, prin care am vizat:

Îmbunătățirea autonomiei

Creșterea performaneței

Standardizarea modurilor de lucru

Aplicarea bunelor practici

P1341082.jpg

În cei patru ani de când avem programul WCSC 2.0, am văzut progrese importante în ariile:

deșeuri și ambalaje, consumurile de resurse și CO2, investiții în sustenabilitate

 
P1329740.jpg

Deșeuri și ambalaje

Începand cu luna noiembrie 2019 nu am mai trimis la gropa de gunoi nici un fel de deșeu menajer, procentul de valoficare fiind de 100% (valorificare prin reciclare sau valorificare energetică).

Bergenbier S.A. a devenit primul producător de bere din țară care s-a conformat Directivei Europene privind Plasticul de Unică Folosință. Această conformare a fost realizată prin introducerea dopului integrat în sticla de PET pentru toate brand-urile din portofoliul companiei care utilizează acest tip de ambalaj. În plus, am redus dimensiunea gâtului sticlei de PET, precum și a capacului aferent, încurajând astfel utilizarea responsabilă a resurselor și reducerea impactului asupra mediului înconjurător. 

P1352148.jpg

Aceste două inițiative au avut un impact pozitiv și semnificativ, conducând la o reducere cumulată de 100 de tone de plastic introdus pe piață anual.

 

De asemenea, folosim pentru tavițele dozelor de aluminiu Bergenbier carton reciclat 100%.

 

Consum de resurse
și emisii de CO2

 

În fabrica din Ploiești și în sediul central din București, Bergenbier S.A. achiziționează în totalitate energie electrică regenerabilă. Prin toate eforturile de eficientizare și protejare a resurselor pe care le folosim, consumurile specifice pentru utilități au fost în scădere în 2022, în comparație cu precedent:

Am folosit cu 8,6% mai puțină apă

Am consumat cu 6,8% mai puțină energie electrică

P1329993.jpg

De asemenea, am scăzut emisiile de CO2 cu 4% în 2022 versus anul anterior, înregistrând 8837 tone, pentru compensarea cărora s-au folosit un numar echivalent de certificate de CO2 (conform legislației EGES aplicabile pentru Fabrica Bergenbier din Ploiești).

bottom of page